Premi Home dels Nassos

Granollers. Ciutat de traca i mocador!

Com neix el premi

nassos72Un dels objectius de la Colla dels Blaus, és el de buscar més implicació amb la ciutat al llarg de l’any i no només al final d’estiu durant la Festa Major de Granollers.

Contribuir a la producció cultural i a la participació ciutadana del teixit associatiu de la ciutat, ja sigui, en col·laboracions amb altres entitats, comissions de treball, esdeveniments a la ciutat,  iniciatives pròpies… L’objectiu, doncs, es concreta a vetllar i preservar la cultura popular i tradicional, sobretot, al veure que hi ha festes que manquen a la ciutat, festes que desapareixen, costums i tradicions que s’obliden…

En cap moment volem fer nostra una bandera, valorem molt la vida cultural que ja existeix, hi ha moltes entitats i grups de persones que al llarg de l’any ens aporten molta riquesa a la ciutat. Nosaltres, tan sols, volem contribuir a aquesta riquesa i anar compartint amb la resta de la ciutat aquesta sensació de fer poble, de fer Granollers. D’aquesta profunda reflexió, doncs, neix la Comissió dels Nassos.

El 31 de desembre, Sant Silvestre, tal com ens diu el Costumari Català de Joan Amades, és el dia en què es creia que passava l’home dels nassos, personatge fantàstic i monstruós que posseeix tants nassos com dies té l’any. Hom en parla a la mainada de manera que pugui entendre que el monstre té tres-cents seixanta-cinc nassos. Al ser el darrer dia de l’any, el personatge al·ludit, té, com tothom, un sol nas, i per tant, l’home dels nassos pot ser tothom.

Així doncs, com l’home dels nassos pot ser tothom… la Colla dels Blaus i la Comissió dels Nassos convoquen el premi home [o dona] dels nassos. Es tracta de la convocatòria d’un premi local, per tant, a Granollers. Durant tot l’any, des de gener fins a desembre, totes aquelles persones o grups que tinguin els sants nassos de fer o dir alguna cosa, positiva o negativa, o sigui, que la facin grossa, seran nominats al premi. D’aquesta manera, volem arribar a final d’any, fent un petit repàs del que s’ha viscut a la ciutat, amb ironia i bon rotllo, fer memòria i saber riure de nosaltres mateixos, de les nostres relliscades o dels petits i grans èxits. Durant els 364 dies, la Comissió dels Nassos farà una recerca a la ciutat, des de cartes a la premsa, articles d’opinió, publicacions locals, llibres, el món esportiu, els polítics, les associacions, els artistes, els botiguers, les empreses…

Així, l’endemà per Sant Silvestre, Granollers, tindrà home [o dona] dels nassos.

A %d bloguers els agrada això: