Premi Home dels Nassos

Granollers. Ciutat de traca i mocador!

HN2005

L’home dels nassos de Granollers de 2005, va ser el Col·lectiu L’Embut, escollit per un 17.98% dels 228 vots que participaren en la 1a edició.

A la vegada, la Comissió dels Nassos, atorgà un nas honorífic a Miquel Fuster, per la seva inestimable veu durant tants anys als actes de la Colla dels Blaus. Gràcies Miquel.

Els nominats del 2005 eren:

1. Toni Cumella (ceramista). Elaboració de la ceràmica del sostres del mercat de Santa Caterina a Barcelona. Creació de 200.000 peces hexagonals de color groc, taronja i vermell per a la teulada.

2. Club Natació de Granollers, CNG. Omissió de les fuites d’aigua a la piscina municipal de Granollers durant la greu situació de sequera.

3. Club Balonmano Granollers. Creixement i progrés del club. Implicació del handbol a/i amb la ciutat. Organització del torneig internacional Granollers Cup. Organització del campionat europeu de veterans. Millor cantera de l’estat.

4. Assemblea de Resistències. Okupació “express” d’unes hores en una casa del barri Congost.

5. Col•lectiu L’embut. (+de 20 joves de 18 a 25 anys) Premi Net Reporter (periodisme digital) a la millor publicació digital juvenil. http://www.embut.com. Plataforma d’escriptura, poesia, crítica. (una espècie d’artistes incívics amb l’escriptura).

6. Associació de Propietaris de Palou. Oposició al POUM i reivindicació de convertir en urbanitzables les zones rurals i canviar el blat pel totxo.

7. Policlínica. La junta col·loca a l’entitat sanitària en una greu crisi econòmica que provoca la intervenció de la Generalitat per a desencallar la situació.

8. Aleix Espargaró (pilot de moto, 15 anys). Després de ser campió d’Espanya en 125cc, debuta en el Mundial de motociclisme en la mateixa categoria.

9. Roca Umbert. Centre de Cultura Popular i Tradicional. Esperat des del setembre de 2005, les entitats tenen les maletes fetes des de l’octubre (i al carrer amb aquest fred!) i ens diuen (de moment) que fins al març de 2006 no el tindrem.

10. Joan Negre (escriptor novell, 26 anys). Llibre “La funesta ideologia”, primer llibre i primer premi. Premi Novel·la Curta Just Manuel Casero.

11. Eulàlia Canal (escriptora i psicòloga). Llibre “Qui enviava petons a l’Estrella?”. Premi Narrativa Infantil Ciutat d’Eivissa.

12. Col·lectiu Atletes de Fons, CAF. Organitzadors de la Mitja Marató Granollers-Les Franqueses-La Garriga. Trajectòria ascendent de La Mitja. Gran tasca d’organització, difusió i dinamització, situant-la en una cursa important dins del calendari català.

13. Joan Garriga (Historiador). Llibre “Franquisme i poder polític a Granollers. 1939-1975”. Gran tasca de recerca i contrast de dades. A la vegada gran tasca de defensa i argumentació contra els atacs i contrainformacions rebuts per explicar la realitat.

14. Fira de l’Ascensió de Granollers. Un altre any de transició. Manca de dinamització. Davallada del sector d’automoció. Imatge del cartell i publicitat fora de lloc. No utilització dels gots reutilitzables com a la Festa Major.

15. Amics dels Capgrossos i Gegants de Granollers. Aprofiten una sortida a Santurtzi (Euskadi) per estrenar els vestits nous dels Gegants de la Ciutat, en lloc de lluir-los i mostrar-los a Granollers.

16. Francesc Cano (Periodista). S’ha destacat per articles molt polèmics a la seva columna del 9nou. Especialment en la seva crítica als okupes o radio 7 Vallès.

17. Ramón Aumedes (Geganter). Per la seva resistència a abandonar el local que ocupa a Can Comes i la defensa de la petita indústria i l’artesania al centre de la ciutat.

A %d bloguers els agrada això: