Premi Home dels Nassos

Granollers. Ciutat de traca i mocador!

HN2009

L’home dels nassos de Granollers de 2009, va ser per en Bertus Compañó, escollit per un 47% dels 309 vots que participaren en la 5a edició.

A la vegada, la Comissió dels Nassos, atorgà un nas honorífic a Enrique Claramunt, per la seva inestimable feina, col·laboració, entrega i suport a la Colla dels Blaus, l’Enrique, sempre el tenim al costat, peti qui peti, independentment d’on bufi el vent. Gràcies Enrique.

Els nominats del 2009 van ser:

1. Bertus Compañó. Per l’espectacle “Vidas melódicas” estrenat amb la “Fundación Española de la Tartamudez” i per la repercusió que ha tingut com a teatre social i integrador.

2. Urbanització del centre de Granollers. Perquè després d’un any d’obres al centre de Granollers per tal de convertir-lo en un espai de vianants ja podem apreciar el resultat final: amplitud d’espais, recuperació de places com a espais públics, millora en l’accessibilitat a les botigues de Gran Centre convertint-lo en un referent comercial i major concurrència de la gent en general. Tot i així, les obres no han estat exemptes de polèmica: faroles, urbanització d’espais, temporalitat en l’execució de les obres, procedència dels materials, acabats…

3. Regidoria de Joventut. Perquè arribats a mig mandat municipal i amb unes molt bones condicions potencials per impulsar projectes (immillorable equipament nou “Gra”, consolidació del festival Musik’n viu, existència d’iniciatives juvenils com el Cap d’Any del Jovent Ignorat, etc.), la regidoria de joventut ha optat per realitzar polítiques conservadores (la reducció de concerts al Gra per una queixa veïnal, baixa dinamització del servei de Bar del Gra, retrocés del festival Musik’n viu, poca utilització del diàleg com a eina, etc.).

4. Comissió Ciutadana Organitzadora de Consultes Populars. Per promoure la democràcia directe i la cultura democràtica en un context de descrèdit de la democràcia representativa i la política en general, més enllà de les temàtiques concretes que puguin plantejar les consultes. A més a més, per agrupar diferents perfils ideològics i tenir com a repte treballar conjuntament per la ciutat.

5. Rocaumbert|f.a. Per crear l’Escola de Circ Internacional amb Jango Edwards en una ciutat amb una llarga i contrastada tradició alhora d’esdevenir un gran circ.

6. Museu de Granollers. Per haver-se convertit en el primer museu que s’exposa ell mateix.

7. Jornades de Ciutats Educadores. Per pervertir el protocol festiu, igual que els de TV3 amb el programa “Divendres”, organitzant actuacions fora de lloc de la nostra festa i utilitzant-la com a element promotor de la ciutat. La Festa Major de Blancs i Blaus té un espai (Granollers), un temps (la setmana al voltant de l’últim dijous d’agost) i uns protagonistes (Blancs i Blaus).

8. VOTV. Pel nou impuls i aposta que ha suposat per a la televisió local però que, alhora, ha provocat certa desorientació generada pel caos en la graella de programació i la varietat qualitativa dels programes amb un desencís entre els televidents granollerins, acostumats a una televisió local més propera.

A %d bloguers els agrada això: