Premi Home dels Nassos

Granollers. Ciutat de traca i mocador!

HN2011

L’home dels nassos de Granollers de 2011, va ser per els Amics dels Pastorets de Granollers, escollit per un 25% dels 679 vots que participaren en la 7a edició.

A la vegada, la Comissió dels Nassos, atorgà un nas honorífic a l’Alfons Senyé, de l’anomenada generació dels barbuts, per posar-hi molta passió i dedicació des de fa més de 20 anys. Algú que va treballar de valent per fer créixer la colla, que va donar uns valors i maneres d’entendre la festa, que avui dia encara són part del full de ruta que es transmet generacionalment (el que avui, popularment, els joves coneixen per “sentimiento”). Algú que ens ha posat el llistó molt alt a tots. Geganter, diable, draguer, però per damunt de tot, blau. Blau de cap a peus. Mestre de mestres, porta tantes batalles damunt l’esquena: Els locals socials de Blaus, l’evolució del model de colla única a model de colles actual, els objectors de consciència, les revetlles de fi d’any, en Bailo, la Gralla de Foc… i sobretot, la Cremada de l’Ajuntament, ningú com ell, ha estat capaç d’emocionar-nos tant amb les seves cremades. Diuen que el fill ha de matar al pare per poder volar, estem d’acord, però deixeu-nos poder seguir gaudint d’algú que encara està al peu del canó. Ens omple molt d’orgull i satisfacció, poder concedir aquest premi a un gran fester, a un gran amic, amic de tots. Gràcies Alfons.

Els nominats del 2011 van ser:

Amics dels Pastorets de Granollers pels seus 25 anys com a entitat continuadora de la tradició dels Pastorets a la nostre ciutat i conservadora d’una tradició tan nostra com els Pastorets, que porta 125 anys representant-se a la ciutat, per en Lluquet i en Rovelló.

Cineclub de l’Associació Cultural de Granollers en el marc de l’Assemblea de Cineclubs de Catalunya i la 6a Jornada del Cineclubisme Català, celebrades el dissabte 8 d’octubre a Barcelona, la Federació Catalana de Cineclubs li va atorgar la primera edició del Premi José María Nunes al millor Cineclub de Catalunya de l’any 2010. El premi rep el nom del cineasta barcelonès, que va construir tota la seva filmografia al marge de la comercialitat i a contracorrent de modes i convencions.

Els jugadors del BM Granollers per la seva espectacular temporada 2010-11, un any esportivament brutal, malgrat la mala situació econòmica del club i la mala gestió de la directiva.

El Tramvia Blanc pels seus 25 anys , pel seu llarg viatge, pel concert i gravació de disc en directe al Teatre Auditori de Granollers, i malgrat ser blanc.

Ràdio Granollers per la nova aposta de renovació, afegint més funcionalitat a la web i implicació en les xarxes socials i pels 30 anys en antena.

Obres del centre de Granollers i sobre tot a les pedres de les obres faraòniques del centre, que s’entesten a descol·locar-se perquè així els operaris puguin seguir treballant, evitant l’atur que afecte a tanta gent (I a la comissió dels nassos que s’entesten també a nomenar les obres cada any, a veure si aquest any guanyen d’una vegada)

Bodamarket a la Fàbrica de les Arts! La fira comercial dels que es casen es celebra a la Fàbrica de les Arts. Perquè? Casar-se és un art? Són artistes els que es casen? Actors? Té a veure amb l’escola de clowns? En Jango Edwars fa de mestre de cerimònies?

Disc K7 de Granollers ha tancat la històrica botiga de discos després de 22 anys. Va obrir al 1989 i va ser el centre de referència pel que fa a la venda de música al Vallès, tant de discos com d’entrades a concerts, amb uns responsables (primer el Xavi Garriga, després l’Andrés i la Rosa) capaços d’assessorar els clients respecte tota mena de gèneres i estils.

No comments yet»

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: